huisverkopennijmegen

De makelaar in Nijmegen e.o.

Afbeelding verhuisdozen woonhart

taxateur

Wat doet een taxateur

Wat is de taak van een taxateur? De taak van een taxateur is het bepalen van de huidige waarde van een onroerend goed voor de potentiële koper. Het meeste werk om de waarde van een onroerend goed te bepalen wordt gedaan tijdens een inspectie ter plaatse, waar de taxateur zal: Een kamer-voor-kamer inspectie uitvoert om de staat van het interieur te beoordelen De lengte van het onroerend goed lopen voor een schatting van de conditie van de buitenkant De waarde schatten van eventuele voorzieningen, zoals een zwembad, afgewerkte kelder, of ingebouwde bar Noteer eventuele overtredingen van gezondheids- of veiligheidsvoorschriften voor het taxatierapport Noteer de indeling van het pand, inspecteer de vierkante meters, en bepaal of het een eengezinswoning is of niet Als u commercieel onroerend goed koopt, kan een taxateur een bedrijfswaardering uitvoeren om de marktwaarde op vrijwel dezelfde manier te bepalen. Off site, kan de taxateur ook de huidige vastgoedmarkt te evalueren, rekening houdend met vergelijkbare eigenschappen in de buurt, om te helpen bij het evalueren van de waarde van het huis of de reële marktwaarde van het pand. Een huis taxateur zal rapporteren over de waarde van vergelijkbare woningen in uw omgeving, zodat u kunt bepalen of uw aanstaande onroerend goed transactie is een slimme een. Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

De makelaar naar jouw hart

Het Woonhart makelaardij heeft alleen de beste makelaars. Wij onderscheiden ons door een persoonlijke benadering. Het gaat om woongeluk, jouw woongeluk. Huizen verkopen is een serieuze aangelegenheid. Maar dat wil niet zeggen dat er nooit iets te lachen valt. Uiteindelijk is het een begin van een nieuw hoofdstuk, laten we er een mooi verhaal van maken.

Hoe is het om te wonen in Nijmegen

Hoge waardering bewoners voor stad, aantrekkelijk woonklimaat in wijken Voor de stad als woon- en leefgemeente geven Nijmegenaren in 2019 gemiddeld het rapportcijfer 7,8 (was 7,7 in 2017). Een ruime meerderheid vindt Nijmegen een mooie stad (89%). In de ranglijst van aan te pakken stadsproblemen volgens Nijmegenaren staan slechte verkeersdoorstroming en verkeersdrukte bovenaan, gevolgd door rommel/zwerfvuil, criminaliteit en drugsoverlast. De sterkste stijger op de ranglijst is ‘slechte kansen voor starters op de woningmarkt’. En ook ’te hoge huizenprijzen’ behoort tot de stijgers. Ook voor de buurt is de waardering gemiddeld genomen hoog. Voor de woonbuurt als plek om te wonen en leven geven de Nijmegenaren in 2019 gemiddeld het rapportcijfer 7,6 (was 7,5 in 2017) In 8 van de 36 woonwijken is het bewonersoordeel over de buurt bovengemiddeld: 6 wijken in Nijmegen-Oost plus Hazenkamp en Lent scoren goed tot zeer goed. In 9 wijken is het bewonersoordeel over de buurt beneden het gemiddelde (waaronder vijf in Dukenburg en twee in Lindenholt). Die 9 wijken scoren wel voldoende of ruim voldoende. Het laagste gemiddelde rapportcijfer van bewoners voor de wijk is een 6,6. In 8 wijken zien we positieve ontwikkelingen: Stadscentrum, Wolfskuil, Biezen, Hengstdal, Hazenkamp, Goffert, Hatertse Hei en Lent. In 5 wijken zien we negatieve ontwikkelingen: Meijhorst, Zwanenveld, Tolhuis, Lankforst en ’t Acker. Binnen een aantal wijken blijven er behoorlijke verschillen tussen goede en mindere buurten bestaan. In totaal zijn er binnen 13 van de 36 Nijmeegse woonwijken in totaal 26 buurten of deelgebieden met leefbaarheidsrisico’s. Deze deelgebieden van verschillende omvang scoren in de ‘Leefbaarometer’ zwak of onvoldoende op basis van basis van statistieken over woningen, bewoners, voorzieningen, veiligheid en de fysieke leefomgeving (de Leefbaarometer is een instrument van het ministerie van BZK, waarmee de leefbaarheid in alle bewoonde wijken en buurten in Nederland in beeld gebracht wordt). De betreffende 26 buurten of deelgebieden liggen vooral in Neerbosch-Oost, Hatert en Meijhorst, maar ook in andere wijken binnen Dukenburg, in Lindenholt en in Nijmegen-West